top of page
foto 313.JPG

VÁRKONYI ZOLTÁN

forgatókönyvíró

sorozatok, amiken dolgoztam:

BARÁTOK KÖZT

SZÍVEK SZÁLLODÁJA

MAFFIÓZÓK

AZ ALELNÖK

SZERESS MOST!

"A kurzus minden percét imádtam, ajánlom bárkinek, aki szenvedélyesen szereti a sorozatokat, filmeket. Nem csak annak, akinek már van saját terve, annak is, aki egyszerűen inspirációt keres. Zoli remek tanár, előadó, beszélgetőtárs, az órák szellemesek, tartalmasak, izgalmasak. Váratlan utazás volt :)"

Major Eszter Anna, szerkesztő, dramaturg

ÚJ TANFOLYAMOK

2022-ben is!

8 HETES SOROZATÍRÓ KURZUS

 

ÉS

 

8 HETES FORGATÓKÖNYVÍRÓ KURZUS

Reindeer

KARÁCSONYI

AKCIÓ!

Lepd meg magad egy írói kurzussal, és töltsd hasznosan a karácsonyi szünetet!


Aki valamelyik tanfolyam teljes összegét befizeti a regisztrációkor, az a kurzus díjából

 

9000 forint kedvezményt kap!

Besenyei Kata.jpg
VILLÁMINTERJÚ
BESENYEI KATÁVAL

Második éve a Sorozatstúdió hallgatója nyeri a Hypewritert, a rangos itthoni sorozatíró versenyt.

 

INTERJÚ

A Trend FM interjúja, melyben szó esik New Yorkról, filmekről, sorozatokról és persze a Sorozatstúdióról. Kávé mellé tökéletes! 

RÓLAM MONDTÁK

"A kurzus minden percét imádtam, ajánlom bárkinek, aki szenvedélyesen szereti a sorozatokat, filmeket. Nem csak annak, akinek már van saját terve, annak is, aki egyszerűen inspirációt keres. Zoli remek tanár, előadó, beszélgetőtárs, az órák szellemesek, tartalmasak, izgalmasak. Váratlan utazás volt :)"

Major Eszter Anna, szerkesztő, dramaturg

"Az igazat megvallva mindig szerettem írni, de nem volt meg az a fajta visszacsatolás az életemben, hogy ez egyáltalán élvezhető-e. Zoli az első olyan hiteles szakember, aki nem sablonokkal vagy agyonrágott frázisokkal támogat, hanem apró darabokra szedi az elkeszült írást, és minden egyes darabról tűpontos képet ad, majd maximális segítséget nyújt a mű végső elkészítésében. Ehhez a csapattagok remek meglátásai es ötletei is hozzátesznek, így könnyű szárnyat bontani és megvalósítani azt, ami bennük van. Azt hiszem, nem tudok elég hálás lenni azért, hogy rátaláltam erre a kis szellemi műhelyre..."

Csepelyi Krisztina

 

„Várkonyi Zoli igazi varázsló és jós, aki a legmerészebb álmaimat váltotta valóra a szinkrondramaturg tanfolyamával, és ahogy előre megmondta, tényleg csak akkor nincs munkám, ha valamiért éppen nem szeretném ezt csinálni. Nekem csak a szorgalmamat és az affinitásomat kellett beleadnom, míg ő igazi vérbeli jó tanárként átadta a tudását, és még évekkel a tanfolyam után is segített megbízásokat szereznem. Nagyon jó és figyelmes tanár, és szórakoztató személyiség! Életem egyik legjobb időszaka volt, amikor tőle tanultam.”

Kovács Zsuzsa, műfordító

"A Zoli-féle sorozatstudió egy könnyed csütörtöki görbe este végén megfogant szerelemgyermeke az amerikai és a magyar sorozatírásnak. Sokat tanultam itt! (Készüljetek! Ezek után más szemmel nézitek majd a netflixet! Is!)"

Viktor Balázs, színész

„Kèt èvvel ezelőtt vettem rèszt, Várkonyi Zoli forgatòkönyvìròi tanfolyamán. Mindig is foglalkoztatott az ìràs ès egyszerűen tanulni szerettem volna. A kurzuson végre kilèptem a komfortzònàmbòl nàlad. Rengeteget tanultam, amit azòta is hasznàlok ès a legfontosabb, hogy benyomòdott egy "gomb". Foglalkozom az ìràssal fejlesztem magam ès csinàlom. Zolinak köszönhetően a filmek vilàgàba pedig beleszerettem, ma màr kisfilmek forgatàsàban is rèszt veszek. Szòval irtò hasznos volt, nemcsak azt mutatta meg, hogy mitől jò egy sztori, hanem azt is, hogy hogyan lehet jòl ìrni.”

Bíró Márta, a Varázslat fakanállal gasztroblog szerzője

 

„Zoli - amellett, hogy süt belőle a filmek es sorozatok iranti szeretet - nagyon gyakorlatiasan tanit, semmi sallang, csak a lényeg, mindez ráadásul jó hangulatban es szorakoztatoan. Az pedig végképp szuper volt, hogy akikben fantáziát látott, azoknak lehetőséget is nyújtott a kapcsolatai révén arra, hogy bekerüljenek a szakmába.”

Nemes Orsi, generációkutató

"Zoli világos szabályok mentén segített rendet tenni a fejemben uralkodó kreatív káoszban. Megmutatta, hogy az írás nem titokzatos szent révület kérdése, hanem komoly belső fegyelmet igénylő, de megtanulható munkafolyamat. A sok érdekes ÉS gyakorlatias lecke közül számomra ez volt a legfontosabb. Nagyon hasznosnak éreztem ezt a fajta mentális lomtalanítást. Tudom, hogy innentől csak rajtam múlik a folytatás.
Köszi Zoli, mindent!"

Deák-Gémesi Kata

"Operatőrként dolgozom. Zoli alapozó kurzusa kitárt egy ajtót számomra, melyet zártnak hittem."

Kőrösi András, operatőr

​"Szuper élmény volt a tanfolyam. Az elméleti rész nagyon érdekes volt,jól felépített struktúrában készített fel a gyakorlati részre: a sajátsorozatom írására. Kreatív műhelymunka folyt végig, aminekköszönhetően beleláthattam egy írószoba működésébe, és teljesenkezdőként is sikerélményekben volt részem."

Szegedi Nikolett

"A Sorozatstúdió kurzusán nem csak bennfentes bepillantást nyertem egy számomra eddig ismeretlen szakmai területre, hanem Zoli segítségével igazi, jó hangulatú kreatív műhelymunkában volt részem. És kiderült: tudok forgatókönyvet írni!
Köszönöm!" 

Drucker Szilvia

PRIME TIME #4

Beszélgetés Havasi Ivett hollywoodi producerrel

Hogyan kerül egy fiatal miskolci lány Hollywoodba, és hogyan lesz belőle filmproducer? A filmnek vagy a sorozatnak van nagyobb jövője? Hogyan vészeli át Los Angeles a járványt? Hogyan indul újra a forgatás a stúdiókban? És végül: mi lett az avokádómmal, amit Ivettnél ültettem?

 

Ezek mind kiderülnek a beszélgetésből.

PRIME TIME #2

Beszélgetés Gubík Ági és Zubornyák zoltán színművészekkel

 

Két nagyszerű színésszel beszélgetek sorozatokról, szerepekről, közös munkáról, színházról, tervekről. Tud-e Ági markológépet vezetni? Mivel zavarta össze Zoli a reptéri dolgozót? - többek között ez is kiderül a beszélgetésből!

#INTERJÚ

Kinek érdemes a Sorozatstúdióba jelentkezni?

bottom of page